Bestuur

Het bestuur van de Watoto Foundation

Het bestuur van de Watoto Foundation telt momenteel vier leden. Ieder van hen is vanaf de oprichting nauw betrokken bij de stichting en zet zich 100% in voor de straatkinderen van Tanzania. Drie tot vier keer per jaar komen zij bijeen in een vergadering in Nederland waar ze de voortgang en ontwikkeling van de stichting bespreken.

Behalve Noud van Hout, die zelf woonachtig is in Tanzania, tracht ieder lid daarnaast elk jaar persoonlijk een bezoek te brengen aan de projecten van de Watoto Foundation.

Het bestuur van de Watoto Foundation wordt gevormd door:

Voorzitter Watoto Foundation - Drs. H. Schripsema

Drs. H. SchripsemaAl vanaf het allereerste begin ben ik betrokken bij het wel en wee van de Watoto Foundation. Ik heb in mijn werkzame leven verschillende functies uitgeoefend op het gebied van het leiden van organisaties. Daarnaast heb ik diverse commissariaten vervuld en was o.a. voorzitter van de Rabobank Graafschap-Midden. Van hieruit had ik zitting in het bestuur van de Rabobank Foundation. De ontwikkeling van met name kinderen in een hele kwetsbare situatie in Afrika heeft mijn warme belangstelling. Ik zet mij dan ook graag in om de Watoto Foundation zich verder te laten ontwikkelen.

 

Penningmeester Watoto Foundation - Mr. P.F.J.M. van Zon

Mr. P.F.J.M. van ZonVanuit adviseursfunctie bij Brova Groep sinds lang betrokken bij de familie Van Hout. Het sprak daarom bijna voor zichzelf dat ik gevraagd werd om als bestuurslid actief te worden voor Watoto Foundation. Sinds de oprichting van de fondsen wervende stichting als secretaris /penningmeester in het bestuur gezeten. In februari 2005 voor de eerste keer met de voeten in de klei van Tanzania gestaan. Direct besmet geraakt met het Afrika virus. In oktober 2005 een sponsorklim naar de top van de Mount Kilimanjaro georganiseerd. Sinds 2005 jaarlijks enkele weken in Tanzania om onze "straatjongens" life bezig te zien en contacten met alle stakeholders daar te onderhouden inclusief het NGO-bestuur daar, dat fantastisch werk doet.

 

Bestuurslid en oprichter Watoto Foundation - Dhr. A.J. van Hout

Dhr. A.J. van HoutMy dreams came true... Na 35 jaar werk en gezin in Nederland is eindelijk mijn droom uitgekomen, om me in te zetten voor de minder bedeelden. Dat het Afrika zou worden stond vast vanaf het begin. Na meer dan een decennia hier in Tanzania ben ik overgelukkig dit werk te kunnen en mogen doen. De voldoening is groot, al is het dikwijls niet gemakkelijk om in een geheel andere cultuur dat voor elkaar te krijgen, waarvan je zeker weet dat het resultaten gaat brengen. But we never give up! Never.... en zonder strijd is er geen ontwikkeling.

 

Secretaris - Heidi Otten

Het is fantastisch om te zien hoe alle medewerkers van Watoto Foundation bijdragen aan de educatie en persoonlijke ontwikkeling van de straatjongens. Watoto Foundation biedt hen een kans die zij verdienen. En daarmee positiviteit voor de toekomst. Ook probeert de stichting de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en wordt er werkervaring in de praktijk opgedaan. De jongens kunnen altijd rekenen op docenten en welzijnswerkers van de stichting. En nee, wij gaan de wereld niet verbeteren met dit project. En ja, op kleine schaal zijn we van betekenis. Na mijn bezoek aan de beide locaties van de Watoto Foundation was ik direct betrokken. Als vrijwilliger ondersteun ik dit project waar nodig, met het doel dat het straks volledig zelfstandig kan draaien. Hoe mooi is dat!   

 

Ambassasdeurs van de Watoto Foundation

De volgende personen benoemd tot ambassadeurs van de Watoto Foundation vanwege hun blijvende ondersteuning van onze projecten, waar wij zeer dankbaar voor zijn:

  • Dhr. Ton van der Vegt
  • Miranda Bekkers
  • Andrea Modest (oud-student Watoto Foundation)
  • Japhet Obedi (oud-student Watoto Foundation)
Japhet Obedi en Andrea Modest, twee voormalige studenten nu ambassadeur van de Watoto Foundation
Japhet Obedi en Andrea Modest, twee voormalige studenten nu ambassadeur van de Watoto Foundation