Nieuwsbrief Watoto Foundation april 2015

20/04/2015

Geboortegolf bij onze koeien

Zoals de meesten, denk ik, wel weten heeft Watoto Foundation ook een opleiding gericht op de veeteelt, met koeien, kippen, varkens, geiten, schapen en konijnen.
Voor het eerst in twaalf jaar kunnen we spreken van een geboortegolf in onze koeienstal: in drie weken tijd zijn er maar liefst zeven kalfjes geboren. Het gevolg is dat we ook een enorme hoeveelheid melk gaan produceren, waar in dit land een groot tekort aan is. Voor ons betekent dit extra inkomsten maar… door de enorme droogte is het voedsel voor de dieren op. We moeten het nu overal vandaan halen, wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt. Inmiddels is de regentijd begonnen, iets eerder dan normaal en voor onze koeien net op tijd.

Nieuwe klaslokalen

Met hulp van donoren hebben we vorig jaar zelf drie nieuwe klaslokalen kunnen bouwen en een store. Behalve een ‘slow learners’-lokaal, is er nu ook een computerlokaal. Nieuw voor ons is de ’tailoring’-klas, waar wonder boven wonder veel belangstelling voor is bij de jongens. Een naaister uit de buurt geeft er iedere dag een paar uur les.  Eind van de maand, als er twee boardmembers uit Nederland komen, zal de nieuw districtscommissioner de lokalen officieel openen.

Nieuwe school

Met hulp van een aantal donoren uit Nederland Engeland en Zuid-Afrika is de nieuwe ambachtsschool in het Samedistrict bijna een feit. Het was een gigantische klus en een bijna onmogelijke opgave om zover van de bewoonde wereld zo’n groot project op te zetten voor 300 studenten. De school start op 1 mei en voor studenten die er blijven slapen, op 1 juni. Zoals het er nu naar uitziet, zal de president van Tanzania de school half juni officieel openen.

Kiboko Lodge breidt uit

Omdat de rustige tijd in het toeristenseizoen is aangebroken, zijn we gestart met de bouw van twee grote familiekamers met maximaal vijf tot zes slaapplaatsen. Er was veel vraag naar familiekamers voor toeristen met (kleine) kinderen en wij konden daaraan niet voldoen. We bouwen ze zelf met de hulp van leraren en studenten. Daardoor kunnen we ervoor zorgen dat de bouw in de tweede helft van juli afgerond is.

Afscheid van broeder Gerald

Nadat hij zeven jaar hard gewerkt heeft voor de Foundation hebben we vorige maand afscheid genomen van broeder Gerald. Hij was de manager van de afdeling beroepsonderwijs en steun en toeverlaat op alle terreinen waar dat nodig was. De bisschop heeft hem overgeplaatst naar een middelbare school, eveneens met een beroepsopleiding, vlakbij de stad Same. Broeder Albert heeft zijn plaats ingenomen en is zich volop aan het inwerken.


Eenieder bedankt voor de interesse in onze projecten in Oost-Afrika en het lezen van onze nieuwsbrief. Reacties zijn meer dan welkom! Ze geven ons altijd weer kracht om door te gaan met het fantastische werk dat wij mogen doen.

Team Watoto

Meer nieuws