Nieuwsbrief Watoto Foundation april 2017

14/04/2017

Het nieuwe jaar goed begonnen

Met hier en daar vernieuwingen en nieuwe mensen in het management zijn wij met frisse moed begonnen om er het best jaar ooit van te maken. Ilse de Jong (52) is onze nieuwe supervisor en samen met manager Ameniel Teete hebben zij de dagelijkse leiding over Watoto Foundation. Na een prima management seminar van onze vrijwilliger Wim Smit is iedereen er klaar voor om resultaten te gaan boeken.
Het management team van de Watoto Foundation Tanzania
Het management team van de Watoto Foundation Tanzania
Acrobatiek bij de Watoto Foundation Makumira
Acrobatiek bij de Watoto Foundation Makumira

Sportactiviteiten

Steeds meer komen we tot de ontdekking dat sport en ook muziek de ingrediënten zijn om gedachten om te buigen naar positiviteit en enthousiasme. Vandaar ook dat we naast het voetbal actief begonnen zijn met volleybal, badminton, boxen, acrobatiek en hardlopen. De jongens vinden het prachtig en genieten met volle teugen en hebben daardoor geen tijd voor kattenkwaad...
Miranda Bekkers als ambassadeur van de Watoto Foundation
Miranda Bekkers als ambassadeur van de Watoto Foundation

Ambassadeurs

Watoto Foundation heeft ambassadeurs in Nederland maar ook in Tanzania. Onlangs is er naast de twee oud studenten Japhet en Andrea ook Miranda Bekkers toegevoegd die zich enorm inzet als vrijwilliger voor IT, met name de websites en Kiboko Lodge in het bijzonder. Super dat er zulke mensen ook in Tanzania te vinden zijn. Wij zijn er apetrots op!
18-maands Programma Groep
18-maands Programma Groep

18-maands groep

Ons 18-maands programma, wat inhoud dat een groep jongens na 18 maanden de vrije wereld in gaan met een betaalde baan of verder gaan studeren, is een goede keuze. Ze krijgen allemaal een leidinggevende verantwoordelijkheid in het centrum en ze dienen het voorbeeld te zijn voor alle andere jongens. Ze krijgen verantwoordelijkheid voor vele zaken, zoals tijdens de pauzes, eten, slapen, uitgaan op zondagmiddag etc. Iedere dinsdag na de lunch komen we bij elkaar en discussiëren vele zaken die hen te wachten staan in de toekomst, zoals het omgaan met geld, communicatie met de familie, verantwoordelijkheid naar de werkgever, drank en drugs valkuilen, familiezaken, seksuele voorlichting etc.
Het vogelparadijs Kiboko Lodge
Het vogelparadijs Kiboko Lodge

Kiboko Lodge op de Kilifair

Onze belangrijkste donor, onze eigen Kiboko Lodge, is op zoek naar nog meer gasten en daarom zullen wij op de Kilifair staan, een toeristenbeurs in Moshi die international bezocht wordt. Met de toevoeging van onze familiekamers en totale opknapbeurt staan we in de startblokken om verder door te groeien. Uiteindelijk met als doel in 3 jaar tijd onafhankelijk van donors te zijn, uitgezonderd de doorstudeerders die blijvend binnen ons studiefonds gesponsord worden.

Tot slot willen wij onze excuses aanbieden voor het geval u een vreemde e-mail vanuit het watotofoundation@hotmail.com ontvangen heeft. Dit e-mailadres bleek gehackt te zijn maar het probleem is inmiddels met deskundige hulp opgelost.

Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt altijd bijzonder gewaardeerd. Graag willen wij een ieder een hele fijne paastijd toewensen en danken voor alle support die we nog steeds hard nodig hebben.

Truus en Noud en het Watoto Team

 

 

Meer nieuws