Nieuwsbrief Watoto Foundation november 2015

04/11/2015

Graag willen wij u informeren als vriend van Watoto Foundation over de gang van zaken in het prachtige Tanzania. Nu de vredevolle verkiezingen voorbij zijn gaat iedereen weer aan de slag. De president wordt John Magufuli van de zittende, al 50 jaar regerende CCM partij. De opositie heeft wel heel veel zetels gewonnen in het parlement.

Jongens weggelopen

Voor het eerst in 12 jaar zijn er 4 jongens tegelijk weggelopen vanuit ‘Child in the Sky’ Makumira. Het was een schok voor de totale staf, al binnen 24 uur stond de eerste voor de poort of hij terug mocht komen en de andere volgde de dagen daarna . De leider van het stel die met mooie beloftes het allemaal opgezet had, hebben we niet meer terug gezien. Het was ook de nacht dat een nieuwe sociaal werker voor de eerste nacht op het centrum sliep. In voorgaande jaren hebben nooit meer dan 1 of 2jongens per jaar de benen genomen. In ons regelement staat dat vertrekken zonder overleg er geen weg meer terug is!

Nieuwe 'family rooms' bij Kiboko Lodge

Enkele weken geleden hebben we officieel twee nieuwe ‘family rooms’ geopend. Het was heel gezellig met vrienden en tour operators en staf van WF en Kiboko lodge. Tour operators waren blij met deze kamers omdat wij nu naast de ouders in een inpandige kamer tot 4 kinderen kunnen herbergen. Er was veel vraag naar en wij moesten dikwijls nee verkopen. Wij zijn ongelofelijk trots dat Kiboko Lodge met 149 reviews is de nummer twee uit 99 ‘special lodges’ en hotels in en rond Arusha. Kijk maar eens naar de verslagen van mensen die er geweest zijn: TripAdvisor Kiboko Lodge Arusha. Een dik compliment voor de staf en manager!

Precies twee weken geleden was er een enorme windhoos op WF Makumira en een hele grote boom waaide om, bovenop onze varkenschuur. De schade was enorm en met hulp van onze jongens zijn we gelijk de boom gaan opruimen en klaar maken voor onze timmerwerkplaats en kook en kampvuurhout  voor de lodge. Het geluk was dat we voor het eerst een jaar geleden onze gebouwen verzekerd hadden, dus financieel worden we er niet slechter van. Het toeval wilde dat er in diezelfde nacht 14 gezonde biggetjes ter wereld kwamen.

Graduation Founders Day

20 oktober was onze jaarlijkse ‘Graduation en founders day celebration’, zo’n 340 personen waren aanwezig, inclusief de voorzitter en secretaris uit Nederland. Het was een prachtige dag met veel zang, acrobatiek, muziek en speeches en 13 jongens kregen hun diploma uitgereikt. Ook onze Andrea die al 9 jaar onder onze hoede is gaf zijn levensverhaal met als resultaat dat hij volgend jaar als Genecoloog afstudeerd op de Universiteit van Dodoma. Wat was iedereen trots op hem. De meiden van het Faraga center (straatmeisjes 15-19 jaar met een baby) opgestart met ons en ‘United Children’ uit Nederland kookte heerlijk eten en zongen fantastische afrikaanse liederen.

Wederom danken wij onze donoren voor hun bijdrage, want zonder hen kunnen wij dit werk niet doen. Dat het zoveel voldoening geeft behoeft geen verder betoog. Uw reactie op deze nieuwsbrief helpt ons om verder te gaan, met dit prachtige werk.

Meer nieuws