Child in the Stars

Drop-in centrum

Child in the Stars is het drop-in centrum in Arusha waar de eerste opvang van de hard-core straatkinderen in de leeftijd van 13-15 jaar plaatsvindt.

Na enige jaren bleek dat de eerste opvang van de straatkinderen in het grote centrum niet werkte. We hebben toen besloten om samen met onze donor 'United Children' een huis te kopen in Arusha, We realiseerde daarmee een huiselijke sfeer met leefruimte, slaapkamers, keuken en eetruimte. Ook is er een beperkte tuin en speelruimte. Paul is de sociaal werker en manager hij woont met zijn vrouw en twee kleine kinderen in het centrum, dus het is gewoon een grote familie met 24 uur per dag begleiding. Door deze perfecte huisvestiging is het centrum een unieke plek om ervoor te zorgen dat de jongens snel kunnen afkicken van hun verslavingen. We kunnen nu na meerdere jaren zeggen dat het een succes is met zo'n score van 75% van jongens die doorgaan naar een nieuwleven bij ons, of terug bij hun families of andere centra,

Naast iedere morgen in onze eigen school de eerste beginselen van taal en rekenen te leren, zijn ze s'middags druk met de tuin, voorbereiding van het avondeten, wassen van kleding, het werken in de tuin en als laatste het spelen van voetbal vlakbij ons centrum. Na het avondeten is er tijd voor recreatie met TV, spelletjes,dans,zang en acrobatiek.

Wij zijn de manager zijn vrouw en onze caretaker dankbaar voor het fantastische werk wat zij 24 uur per dag voor deze kinderen doen.

Ochtend bijeenkomst CIS

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief Watoto Foundation

Wordt vriend van watoto

Ik ben de Watoto Foundation dankbaar voor alles wat zij voor mij gedaan hebben. Ik heb nu kansen om succesvol te zijn.

- Andrea