Child in the Stars

Drop-in centrum

Child in the Stars is het drop-in centrum in Arusha waar de eerste opvang van de hard-core straatkinderen in de leeftijd van 13 tot 15 jaar plaatsvindt.

Ochtendbijeenkomst Children in the Stars

Een grote familie

Na enige jaren bleek dat de eerste opvang van de straatkinderen in het grote centrum niet werkte. We hebben toen besloten om samen met onze donor 'United Children' een huis te kopen in Arusha, We realiseerde daarmee een huiselijke sfeer met leefruimte, slaapkamers, keuken en eetruimte. Ook is er een beperkte tuin en speelruimte.

Paul is de sociaal werker en manager. Hij woont met zijn vrouw en twee kleine kinderen in het centrum, dus het is gewoon een grote familie met 24 uur per dag begeleiding. Door deze perfecte huisvesting is het centrum een unieke plek om ervoor te zorgen dat de jongens snel kunnen afkicken van hun verslavingen. We kunnen nu na meerdere jaren zeggen dat het een succes is met zo'n score van 75% van jongens die doorgaan naar een nieuw leven bij ons, of terug bij hun families of andere centra.

Blije jongens van de Watoto Foundation

Dagprogramma

Naast iedere morgen in onze eigen school de eerste beginselen van taal en rekenen te leren, zijn ze 's middags druk met voorbereiding van het avondeten, wassen van kleding, het werken in de tuin en maar zeker ook het spelen van voetbal vlakbij ons centrum. Na het avondeten is er tijd voor recreatie met TV, spelletjes, dans, zang en acrobatiek.

Wij zijn de manager, zijn vrouw en onze begeleider dankbaar voor het fantastische werk wat zij 24 uur per dag voor deze kinderen doen.

Voetbal is populair onder de Watoto Foundation jongens

Ik ben de Watoto Foundation dankbaar voor alles wat zij voor mij gedaan hebben. Ik heb nu kansen om succesvol te zijn.

- Andrea