Kiboko Lodge

Your visit is their future!

Kiboko Lodge van de Watoto Foundation is de eerste lodge/hotel in de wereld dat, afgezien van de manager, volledig gerund wordt door voormalige straatkinderen. Ze zijn allemaal minimaal vier jaar opgeleid op de ambachtsschool van de Watoto Foundation in Makumira, vlakbij Arusha in Tanzania. Enkelen van hen hebben zelfs al ervaring opgedaan in andere luxe safari lodges in de regio.

De opbrengsten van de lodge komen geheel ten goede aan de twee projecten Child in the Stars en Child in the Sky. Het idee hierachter is dat de stichting ooit self-supporting is en niet meer afhankelijk van sponsors. Het inkomen wordt dan gegenereerd uit producten geproduceerd op de Watoto Foundation en de lodge.

Cottage Kiboko Lodge omgeving door een tropische omgeving

Locatie en omgeving

Kiboko Lodge ligt in Ngurdoto, aan de voet van de Mount Meru en slechts 4 kilometer van de Momella gate die toegang geeft tot Arusha National Park. De lodge is de eerste lodge na Kilimanjaro Airport en via een prachtige route door de 'bush' te bereiken. Vervoer van en naar het vliegveld kan voor u verzorgd worden. 

Bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht op de Mount Meru en ook de Kilimanjaro is dan goed te zien vanaf één van de vijf terrassen waar u heerlijk een drankje kunt drinken. De lodge bevindt zich midden in een vogelparadijs, dus voor vogelliefhebbers is het er goed toeven. Ziet u zichzelf al zitten aan de rand van het moeras met uitzicht op de bergen terwijl de 'kiboko' (nijlpaard) u komt begroeten?

Vogels spotten vanaf een van de terrassen van Kiboko Lodge

De lodge

De lodge telt 21 kamers met een douche, toilet en een goed bed inclusief een klamboe. Alle kamers zijn voorzien van een open haard en een veranda. Het restaurant heeft een Afrikaanse uitstraling met ook een open haard, een dak van palmbladeren en een open keuken waarin onze topkoks koken.

’s Avonds kunt u aanschuiven bij het kampvuur dat op een veilige open plek in het moeras is gesitueerd. In het vogelwachthuisje serveren we desgewenst ook uw ontbijt, hier zit u het dichtst bij de natuur. Het is eenvoudig om op onze watertoren te klimmen en vanaf daar te genieten van het mooie uitzicht. We hebben onze eigen groentetuin zodat we met eigen verbouwde groente en fruit de heerlijkste maaltijden kunnen bereiden.

De medewerkers van Kiboko Lodge heten u welkom

Meer dan een lodge... een unieke ervaring!

Er is genoeg te doen rondom de lodge. Zo kunt u: op safari in het Arusha National Park, op safari te voet door de omgeving van de lodge, de lagere school bezoeken, een wandeling door het dorp maken, mountain biken weekmarkt bezoeken, de Mount Meru (4562m) of Kilimanjaro (5895m) beklimmen en natuurlijk kunt u een van onze projecten bezoeken. Hiernaast zijn nog activiteiten als een ballonsafari, safari naar andere parken in Tanzania etc. te boeken. Onze wandeling van anderhalve kilometer rondom de lodge is aanbevolen.

Your visit is their future!

Contact en reserveringen: kibokolodge@watotofoundation.nl
 

Meer info: www.wfkibokolodge.com

WF Kiboko Lodge is a unique concept. While I was enjoying my holiday I contributed to the future of the street children in Tanzania. Fantastic!

- Marcel, Duitsland