Kiboko Lodge

Kiboko Lodge a world’s paradise!

De Watoto Foundation, WF Kiboko Lodge is het eerste hotel in de wereld dat, afgezien van de manager, volledig gerund wordt door straatkinderen. Ze zijn allemaal minimaal vier jaar opgeleid op de ambachtsschool van de Watoto Foundation in Makumira, vlakbij Arusha in Tanzania. Enkelen van hen hebben zelfs al ervaring opgedaan in andere high standard lodges in de regio.

De opbrengsten van de lodge komen geheel ten goede aan de ambachsschool in Makumira.en het drop-in centrum in Arusha. Het idee hierachter is dat de stichting ooit selfsupporting is en niet meer afhankelijk van sponsors. Het inkomen wordt dan gegenereerd uit producten geproduceerd op de Watoto Foundation en de lodge.

 

Locatie en omgeving

De WF Kiboko Lodge ligt in Ngurdoto aan de voet van de Mount Meru, slechts vier kilometer van de Momella gate die toegang geeft tot het Arusha National Park. De lodge ligt op de weg van het vliegveld naar Arusha. Wanneer u dat wenst kunnen we vervoer vanaf het vliegveld naar de lodge voor u organiseren.

Wanneer het helder is heeft u een prachtig uitzicht op de Mount Meru en ook de Kilimanjaro vanaf een van de vijf terrassen waar u heerlijk een drankje kunt drinken. Er zitten erg veel vogels rondom de lodge, dus voor vogelliefhebbers is het er goed toeven. Ziet u zichzelf al zitten aan de rand van het moeras met uitzicht op de bergen terwijl de Kiboko (Nijlpaard) u komt begroeten?

WF Kiboko Lodge

De lodge heeft 19 kamers met een douche, toilet en een goed bed inclusief een klamboe. Alle kamers zijn voorzien van een open haard en een veranda. Het reataurant heeft een Afrikaanse uitstraling met ook een openhaard, een dak van palmbladeren en een open keuken waarin onze topkoks koken. ’s Avonds kunt u aanschuiven bij het kampvuur dat op een veilige open plek in het moeras is gesitueerd. In de tearoom serveren we desgewenst ook uw ontbijt, hier zit u het dichtst bij de natuur. Het is eenvoudig om op onze watertoren te klimmen en vanaf daar te genieten van het mooie uitzicht en wat mooie foto’s te schieten. We hebben onze eigen groentetuin. Ook zijn we zelfvoorzienend in onze koffie, mango’s sinaasappels en bananen.

 

Een unieke ervaring!

Er is genoeg te doen rondom de lodge. Zo kunt u: op safari in het Arusha National Park, op safari te voet door de omgeving van de lodge, de lagere school bezoeken, een wandeling door het dorp maken, mountain biken weekmarkt bezoeken, de Mount Meru (4562m) of Kilimanjaro (5895m) beklimmen en natuurlijk kunt u een van onze projecten bezoeken. Hiernaast zijn nog activiteiten als een ballonsafari, safari naar andere parken in Tanzania etc. te boeken. Onze wandeling van anderhalve kilometer rondom de lodge is aanbevolen.

Your visit is their future!

Contact en reserveringen: kibokolodge@watotofoundation.nl
 

Meer info: www.wfkibokolodge.com